Απλές συμβουλές για περισσότερες πωλήσεις on-line

Για όσους ασχολούνται με affiliate marketing και πωλήσεις προϊόντων online, το παρόν άρθρο θα τους φανεί πολύ χρήσιμο. Θα παρουσιάσουμε απλές συμβουλές, που όμως αρκετός κόσμος που ασχολείται με τον κλάδο τις αγνοεί.

Ας ξεκινήσουμε.

Συμβουλή #1

Μην προσπαθείτε μόνο να πουλήσετε! Ακούγεται σίγουρα παράδοξο, κι όμως είναι το σημαντικότερο. Εάν δίνεται στη σελίδα σας την εντύπωση στον επισκέπτη πως πρέπει να αγοράσει και το μόνο που μπορεί να κάνει στη σελίδα είναι να..αγοράσει τότε κάνετε ένα μεγάλο λάθος! Αυτή η τακτική «τρομάζει» τον επισκέπτη-υποψήφιο αγοραστή και πρέπει να αποφεύγεται.

Συμβουλή #2

Δημιουργήστε ένα blog (σε διαφορετικό domain name) στο οποίο θα παρουσιάζεται τα προϊόντα που πουλάτε και στο τέλος του άρθρου μπορείτε να δώσετε ένα σύνδεσμο για αγορά…φυσικά στη σελίδα σας. Είναι σημαντικό να προσέξετε πως θα παρουσίασετε τα προϊόντα χωρίς πάλι να φαίνεται όπως και στη πρώτη συμβουλή οτι προσπαθείτε μόνο να πουλήσετε!

Συμβουλή #3

Προσθέστε προσωπικές εμπειρίες, γνώμες αγοραστών, βαθμολογίες και οτιδήποτε άλλο πιστεύετε οτι θα βοηθήσει το χρήστη να επιλέξει ένα προϊόν. Καλώς ή κακώς, η περιγραφή του κατασκευαστή-πωλητή δεν αρκεί στον υποψήφιο αγοραστή. Συχνά, ο καταναλωτής εμπιστεύεται πιο έυκολα την άποψη και την γνώμη κάποιου έτερου καταναλωτή.

Συμβουλή #4

Μοιράστε Promo codes! Εκπτωτικά κουπόνια για τους 5 πρώτους που θα αγοράσουν ένα προϊόν! Παρόμοιες προσφορές, σε βαθμό που δε σας ζημιώνουν, μειώνουν ελάχιστα το κέρδος σας και αυξάνουν τις πωλητές. Επίσης μπορείτε να ζητήσετε απο όσους χρησιμοποιούν κουπόνι, υποχρεωτικά, να δώσουν κάποιο feedback για το προϊόν που επέλεξαν να αγοράσουν!