Το παιδικό ρούχο αποτελεί πάντα μία πρόκληση για τους γονείς! Καθένας από εμάς αναζητά πάντα την καλύτερη λύση για το πιο σημαντικό πρόσωπο της ζωής του, το παιδί του! Ρούχα που θα πρέπει να συνδυάζουν μοναδικότητα, κομψό και χαριτωμένο στιλ, πρακτικότητα και φυσικά να είναι εύκαμπτα και ανθεκτικά, για όλες τις εποχές του χρόνου. Με άλλα λόγια…η αναζήτηση και αγορά παιδικού ρούχου μπορεί αν είναι μια…μεγάλη περιπέτεια! Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα tips και συμβουλές που μπορούν να διευκολύνουν τις επιλογές σας και να ελαττώσουν την ταλαιπωρία, αποκλείοντας τις λανθασμένες και ασύμφορες επιλογές:


1.    Πρώτ’ απ’ όλα θα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν μας την πολύ μεγάλη, σχεδόν αστραπιαία σωματική ανάπτυξη των παιδιών, που είναι ίσως ο πρώτος και βασικότερος παράγοντας που καθορίζει τις επιλογές μας. Ανάλογα με την εποχή για την οποία προορίζονται οι αγορές μας, θα πρέπει αντίστοιχα να υπολογίζουμε και…μαθηματικά την ηλικία του παιδιού μας. Για παράδειγμα, αν στο τέλος της άνοιξης, που το παιδί είναι στην ηλικιακή ομάδα 9-12 μηνών, θέλουμε να αγοράσουμε ένα χειμωνιάτικο μπουφανάκι (επειδή π.χ. το βρήκαμε σε ευνοϊκή τιμή λόγω τέλους εποχής), θα επιλέξουμε το μεγαλύτερο νούμερο (δηλ. για παιδιά 12-24 μηνών), αφού στην πραγματικότητα θα φορεθεί τον επόμενο χειμώνα και η σωματική του διάπλαση θα έχει αλλάξει σημαντικά.


2.    Αμέσως επόμενος παράγοντας είναι το ύφασμα. Στις βρεφικές ηλικίες είναι σημαντικό να επιλέξουμε υφάσματα και πλέξεις που δεν προκαλούν ερεθισμούς στο ευαίσθητο δέρμα του μωρού, ενώ ταυτόχρονα τα ρούχα θα πρέπει να είναι πρακτικά, ώστε να μπαίνουν και να βγαίνουν εύκολα, μαλακά και ελαστικά, ώστε να μην εμποδίζουν την κίνησή του. Επίσης, είναι καλύτερο να προτιμούμε ρούχα που αντέχουν στον χρόνο και τις επαναλαμβανόμενες πλύσεις, χωρίς να ξεθωριάζουν τα χρώματα, χωρίς να ξεχειλώνουν ή να αλλοιώνονται.


3.    Επίσης σημαντικό είναι να επιλέγουμε ρούχα που με μικρές εναλλαγές μπορούν να δημιουργήσουν διαφορετικούς συνδυασμούς και να «αυξήσουμε» έτσι την ποικιλία στις εμφανίσεις του παιδιού μας. Ρούχα που είναι κατάλληλα για απλές καθημερινές εμφανίσεις και στιγμές μέσα στο σπίτι, αλλά και για ιδιαίτερες περιστάσεις που απαιτούν μια πιο προσεγμένη παρουσία. Αρκεί να προσθέσουμε ένα απλό αξεσουάρ (μια κορδέλα, ένα παπιγιόν ή γραβάτα, ή ακόμα και ένα καλύτερο παπούτσι) και αμέσως η εμφάνιση προσαρμόζεται στην κάθε περίσταση.
Πέρα από αυτά, όμως, ιδίως όταν μιλάμε για παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας, είναι σημαντικό να αφουγκραζόμαστε τις επιθυμίες και το προσωπικό τους γούστο. Τα παιδιά μπορούν να εκφράσουν τι τους αρέσει και τι όχι και είναι απαραίτητο να τους δίνουμε τον χώρο και την άνεση να φορούν ρούχα που αντανακλούν την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα τους!

Καλές αγορές!
 


Η εταιρία baby eshop ανταποκρίνεται απόλυτα σε όλες τις ανάγκες του παιδιού σας προσφέροντάς μία μεγάλη γκάμα επιλογών και τεράστια ποικιλία σε σχέδια, χρώματα, πλέξεις και υφάνσεις που είναι αδύνατον να σας αφήσουν ανικανοποίητους! Τα παιδικά ρούχα μας, καλύπτουν μεγάλο εύρος ηλικιών προσφέροντας πληθώρα επιλογών για μωρά βρεφικής ηλικίας έως και παιδιά που μπαίνουν στην πρώιμη εφηβεία, αγόρια και κορίτσια, με προνομιακές τιμές που ξεπερνούν κάθε λογική και φαντασία.