Απλές συμβουλές για περισσότερες πωλήσεις on-line

Οι περισσότεροι από εμάς κατά τη δημιουργία της ιστοσελίδας μας προτιμούμε να ασχοληθούμε μόνοι μας με ένα πολύ δύσκολο και σημαντικό μέρος της, το SEO.

Δυστυχώς όμως αρκετές φορές εξαιτίας πολλών παραγόντων όπως η έλλειψη χρόνου κ.α. κάνουμε κάποια λάθη που μακροπρόθεσμα μπορούν να μας κοστίσουν.

Ας δούμε λοιπόν μερικά από τα ποιο συχνά λάθη που γίνονται στο SEO.      

  1. Επιλογή λανθασμένων λέξεων κλειδιών(keywords). Η επιλογή των keywords πρέπει να είναι πολύ προσεκτική και ακριβής. Η τοποθέτηση επιπλέον λέξεων κλειδιών πιο συγκεκριμένα για να κερδίσουμε περισσότερο traffic είναι ένα πολύ συχνό λάθος που «τιμωρείται» από τις μηχανές αναζήτησης.
  2. Μεγάλο μέγεθος στους τίτλους, στις περιγραφές και στα keywords. Όπως αναφέραμε και παραπάνω τα keywords αξίζει να είναι λίγα και κατάλληλα. Επίσης οι τίτλοι των σελίδων οφείλουν να είναι μικροί σε μέγεθος ώστε να μπορούν να συγκρατηθούν στη μνήμη του χρήστη π.χ. το infoblog.gr/seo-lathi-poy-kanoyn-syxna-oi xrhstes δεν είναι τόσο καλό όσο το infoblog.gr/seo-mistakes.    
  3. Επαναλαμβανόμενο περιεχόμενο. Δεν χρειάζεται να έχετε το περιεχόμενο μια σελίδας σε μια άλλη ξεχωριστή π.χ. για να υπάρχει δυνατότητα εκτύπωσης. Επίσης πολύ συχνό φαινόμενο είναι να υπάρχει το ίδιο περιεχόμενο σε δύο διαφορετικές σελίδες όπως π.χ φανταστείτε τα infoblog.gr/faq.html & infoblog.gr/help.html να περιέχουν και οι 2 σελίδες την ενότητα «Συχνές Ερωτήσεις». Οι μηχανές αναζήτησης όμως το απεχθάνονται και ενεργούν αρνητικά στην κατάταξη του site.    
  4. Μη ύπαρξη sitemap ή μη έγκυρο sitemap. Το sitemap είναι απαραίτητο σε μια σελίδα καθώς βοηθάει τις μηχανές αναζήτησης  και κατηγοριοποιεί το περιεχόμενο του καλύτερα. Η ύπαρξη του sitemap είναι αναγκαία αλλά και η ανανέωση του σε περίπτωση αλλαγής της δομής της σελίδας, ένα γεγονός που συχνά παραλείπεται από τους webmasters.    
  5. Broken links. Πόσες φορές σας έχει τύχει να αναζητήσετε περιεχόμενο στο google και να βλέπεται μια σελίδα που να γράφει broken link ή Error 301 κτλ; Προσπαθήστε να διορθώνεται τέτοια προβλήματα από νωρίς και μια μικρή συμβουλή είναι να φτιάξετε δικές σας custom error σελίδες.   
  6. Xρήση Black Hat SEO μεθόδων. Μπορεί να έχουν άμεσα και εντυπωσιακά αποτελέσματα αλλα αποτελούν μεγάλο ρίσκο. Το πιθανότερο είναι μάλιστα μόλις σας ανακαλύψουν να έχετε εκ διαμέτρου αντίθετα αποτελέσματα με αυτά που είχατε αρχικά.    
  7. Η μη χρησιμοποιήση σωστών keywords στα «alt tags» των εικόνων. Πολλοί από εμάς όταν προσθέτουν εικόνες στη σελίδας τους δε δίνουν σημασία να βάλουν σωστά alt tags με αποτέλεσμα να χάνουν πιθανό traffic.    
  8. H εκτεταμένη χρήση iframes και flash είναι ότι χειρότερο για το SEO σας. Προσπαθήστε να το αποφύγετε όσο δυνατόν.
  9. Σελίδες με πολύ λίγο περιεχόμενο. Σελίδες που σαν κυρίως περιεχόμενο έχουν 1-2 προτάσεις δύσκολα θα εμφανιστούν ποτέ στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.Κακός σχεδιασμός της σελίδας σας. Ίσως να μην είναι τόσο λάθος SEO το συγκεκριμένο όμως δεν νοείται επιτυχημένο SEO χωρίς το ανάλογο περιεχόμενο και περιβάλλον στη σελίδα.    
  10. Κακός σχεδιασμός της σελίδας σας. Ίσως να μην είναι τόσο λάθος SEO το συγκεκριμένο όμως δεν νοείται επιτυχημένο SEO χωρίς το ανάλογο περιεχόμενο και περιβάλλον στη σελίδα.  

Εύχομαι να βοήθησε το άρθρο έστω και λιγάκι και… TOP 10 αποτελέσματα!