Πως  θα βάψετε τα μαλλιά σας στο σπίτι

Πριν προσπαθήσετε να βάψετε τα μαλλιά σας, θα πρέπει να εφοδιαστείτε με τα παρακάτω βασικά προϊόντα:

• Μια επαγγελματική βαφή μαλλιών

• πινέλο βαφής μαλλιών & μπωλ

• μαντηλάκια καθαρισμού

• γάντια μίας χρήσεως

• balm για τα χείλη


Πριν να ξεκινήσετε τη βαφή, μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου:

Αποφύγετε τις σημαντικές αλλαγές στο χρώμα των μαλλιών σας. Αν σκέφτεστε  ότι μπορείτε να μεταβείτε, για παράδειγμα, από μαύρο φυσικό χρώμα σε βαφή με αποχρώσεις πλατίνας ξεχάστε το!

Οι αλλαγές από μια οικογένεια χρωμάτων σε άλλη μπορεί να απαιτούν πολλές διαδικασίες, οι οποίες είναι καλύτερα να αφεθούν σε έναν επαγγελματία κομμωτή ο οποίος γνωρίζει πώς να εκτιμήσει τους τόνους και να ελαχιστοποιήσει τα σφάλματα.

"Όταν βάφεις τα μαλλιά σου, παραμείνεις μέσα σε δύο αποχρώσεις, πιο ανοιχτές ή πιο σκούρες, του σημερινού σου χρώματος", λέει ο Kari Hill, ένας από τους διασημότερους κομμωτές στο Λος Άντζελες. Θυμηθείτε ότι το αποτέλεσμά σας θα είναι κάπου ανάμεσα στο φυσικό σας χρώμα και τη φωτογραφία στο κουτί της βαφής.


1 Επιλέξτε την απόχρωση που σας ταιριάζει.

Για να επιλέξετε την καλύτερη απόχρωση βαφής μαλλιών, διαλέξτε την απόχρωση που προσεγγίζει το σημερινό σας χρώμα. Οι συσκευασμένες βαφές εμφανίζονται συνήθως σε σειρά χρωμάτων. Επιλέξτε ανάμεσα στις δύο επόμενες αποχρώσεις και στις δύο προηγούμενες αποχρώσεις από το φυσικό σας χρώμα.


2 Αγοράστε δύο κουτιά βαφής μαλλιών.

Σε καμία περίπτωση δεν θα θέλατε να εξαντληθεί η βαφή κατά το ήμισυ της διαδικασίας. Εάν τα μαλλιά σας είναι μεγάλου μήκους (για παράδειγμα πιο κάτω από τον ώμο ή περισσότερο), ίσως χρειάζεστε δύο κουτιά για να καλύψετε όλο τον όγκο των μαλλιών σας, ανάλογα βέβαια και με το πάχος της τρίχας. Εάν αγοράσετε μία συσκευασία παραπάνω, μπορείτε πάντα να την αποθηκεύσετε για την επόμενη φορά.


3 Μην παραλείψετε μία δοκιμή.

Αν και η εφαρμογή ενός νέου χρώματος σε όλα τα μαλλιά είναι δελεαστική, η δοκιμή είναι απαραίτητη, ειδικά όταν δοκιμάζετε μια νέα βαφή. Χρωματίστε μερικές κομμένες ή κρυμμένες τρίχες . Έτσι θα μπορέσετε να εξετάστε το αποτέλεσμα προτού δεσμευθείτε στη νέα απόχρωση. Δεν θα θέλατε σε καμία περίπτωση τα μαλλιά σας να γίνουν πορτοκαλί και μοβ!


4 Προστατεύστε το δέρμα από τη βαφή και τις διαρροές.

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να τελειώσετε τη βαφή και να αφήσετε  προειδοποιητικές λωρίδες χρώματος στο μέτωπό σας! Αντί να χρησιμοποιήσετε μία αλοιφή για να προστατέψετε το δέρμα από τη βαφή, προφυλάξτε το δέρμα σας από λεκέδες, στρώνοντας ένα  συμπαγές στρώμα βάλσαμο για τα χείλη, συμπεριλαμβανομένων των αυτιών σας, πριν εφαρμόσετε τη βαφή.
Για να σκουπίσετε άμεσα τυχόν πιτσιλίσματα βαφής, να έχετε μαντηλάκια καθαρισμού προσώπου στο χέρι,  για την αφαίρεση λεκέδων.


5 Τοποθετήστε τα εργαλεία σας.

Σκεφτείτε σαν χειρουργός και βάλτε τα εργαλεία σας σε ένα τραπεζάκι πριν ξεκινήσετε. Διαβάστε τις οδηγίες που περιλαμβάνονται στη συσκευασία της βαφής πριν προχωρήσετε. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε στο μυαλό σας  ξεκάθαρα όλα τα βήματα και δεν θα χρειαστεί να σταματήσετε στις ενδιάμεσες διαδικασίες, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε λάθη.


6 Μην αναμιγνύετε αποχρώσεις για ένα ενδιάμεσο χρώμα.

Συνδυασμός δύο διαφορετικών αποχρώσεων του χρώματος των μαλλιών δεν συνίσταται. Καμία από τις μεγάλες εταιρείες Wella, Loreal ή Schwarzkopf  δεν θα εγγυηθεί ότι το προκύπτον χρώμα θα είναι ένας προβλέψιμος συνδυασμός. Στην πραγματικότητα, ακόμα και όταν εφαρμόζετε ένα μόνο χρώμα, το αποτέλεσμα συνήθως ποικίλλει ελαφρώς από αυτό που απεικονίζεται στο κουτί της συσκευασίας. Το καλύτερο αποτέλεσμα θα το επιτύχετε αν διαλέξετε απλά μια βαφή μαλλιών και  ακολουθήσετε τις οδηγίες κατά γράμμα.

Καλή επιτυχία

 

 

Το abi-beauty.gr είναι ένα νέο ηλεκτρονικό κατάστημα στο οποίο θα βρείτε βαφές μαλλιών,αρώματα και καλλυντικά και όλα τα είδη κομμωτηρίου σε πολύ προσιτές τιμές. Το φυσικό μας κατάστημα για περισσότερο από 10 χρόνια βρίσκεται στους 2-3 πρώτους εμπόρους χονδρικής  πανελλαδικά στα είδη κομμωτηρίου των εταιρειών WELLA, LOREAL και SCHWARZKOPF.