Η κρίση στην ελληνική οικονομία έχει δημιουργήσει μεγάλες ευκαιρίες όσον αφορά στις αγοραπωλησίες ακινήτων και ιδιαίτερα πολυτελών κατοικιών και βιλλών, ακόμα και σε ακριβά νησιά όπως η Μύκονος. Είναι γεγονός, πως οι τιμές έχουν μειωθεί αρκετά, προσελκύοντας έτσι το ενδιαφέρον εγχώριων αλλά και ξένων επενδυτών, οι οποίοι επιδίδονται σε ένα κυνήγι για φθηνές πολυτελείς κατοικίες και ακίνητα στα ελληνικά νησιά. Ενόσω λοιπόν τα οικονομικά προβλήματα της χώρας κλιμακώνονται, το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών κινείται ανοδικά.
Χαρακτηριστικό της κατάστασης αποτελεί το γεγονός, ότι τις δύο εβδομάδες μετά το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή των capital controls, το αγοραστικό ενδιαφέρον αντί να συρρικνωθεί, τονώθηκε σημαντικά.
Εκπρόσωποι μεσιτικών γραφείων αναφέρουν, ότι η ζήτηση για πολυτελείς βίλλες και κατοικίες από ξένους αγοραστές έχει αυξηθεί κατακόρυφα, ιδιαίτερα για προορισμούς που προσελκύουν μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον, όπως η Μύκονος. Αξίζει να αναφερθεί, ότι οι τιμές έχουν παρουσιάσει μια πτώση περίπου 30% από το 2011 και μετά, ενώ η αγορά ακινήτων στην ηπειρωτική Ελλάδα δείχνει μια ακόμα μεγαλύτερη πτώση.
Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές προέρχονται κυρίως από την Ευρώπη, την Ασία, αλλά και τη Μέση Ανατολή και αναζητούν γη και πολυτελή ακίνητα σε περιζήτητους ελληνικούς προορισμούς, ψάχνοντας πάντα τα καλύτερα deals. Οι επενδυτές από Ισραήλ, Αίγυπτο και Λίβανο έχουν αρχίσει και αυξάνονται σημαντικά τα τελευταία χρόνια.
Σύμφωνα με οικονομικές πηγές του κλάδου των αγοραπωλησιών, οι ξένοι επενδυτές φαίνονται έτοιμοι να καταβάλλουν από μισό έως και ένα εκατομμύριο ευρώ για μια πολυτελή βίλα στη Μύκονο, με τρία δωμάτια, πισίνα και θέα στη θάλασσα του Αιγαίου, ενώ παλαιότερα το ποσό πώλησης μια τέτοιας κατοικίας θα ήταν πολύ μεγαλύτερο. Μια γενική επισκόπηση των αγοραπωλησιών δείχνει, ότι το 80% του αγοραστικού ενδιαφέροντος στοχεύει σε βίλλες με 4 έως 5 υπνοδωμάτια, πισίνα και απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα. Το 90% του αγοραστικού κοινού είναι κάτοικοι εξωτερικού.
Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, τόσο για την απόκτηση μιας πολυτελούς κατοικίας για παραθεριστικούς σκοπούς, όσο και για σκοπούς εκμετάλλευσης, καθώς η αγορά των ενοικιαζόμενων κατοικιών στην Μύκονο είναι σαφέστατα πολύ επικερδής.
Ένας ακόμα παράγοντας, που συμβάλει στην τόνωση του αγοραστικού ενδιαφέροντος, αποτελεί το γεγονός, ότι είναι προς πώληση μερικές από τις ωραιότερες κατοικίες του δημοφιλούς νησιού, αυξάνοντας έτσι ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον. Χαρακτηριστική είναι η πώληση της βίλας του πρώην ζευγαριού Μπαλατσινού-Κωστόπουλου στο διάσημο ζευγάρι κομμωτών από τη Μεγάλη Βρετανία, Τσαρλς Γουόρθινγκτον και Άλαν Πίτερς, στην τιμή των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ. Άλλο ένα παράδειγμα είναι η πώληση της πολυτελούς βίλας της Ρούλας Κορομηλά στην τιμή των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. Αγοραστής αυτή τη φορά ήταν ένας Έλληνας τραπεζίτης από τον μακρινό Παναμά.
Τι είναι αυτό όμως που κάνει τη Μύκονο να ξεχωρίζει; Μα φυσικά η γοητεία της και η μεγάλη της φήμη, χαρακτηριστικά που έχουν κερδίσει επενδυτές από το διεθνές jet set. Οι πιο περιζήτητες περιοχές του νησιού βρίσκονται στη δυτική ακτή, κοντά στη Χώρα του νησιού και στο αεροδρόμιο, ενώ ένα πολυτελές ακίνητο με υπέροχη θέα στο γαλάζιο του Αιγαίου μπορεί να πωληθεί έως και 5 εκατομμύρια δολάρια. Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να βρουν επίσης μικρότερες βίλλες ή σε διαφορετικά σημεία του νησιού, για 2,5 με 3 εκατομμύρια δολάρια.


 Η εταιρεία Mykonos Estates δραστηριοποιείται στην αγορά και στην πώληση ακινήτων στην Μύκονο.Οι συνεργάτες της εταιρείας έχουν εξαιρετική γνώση των τάσεων που επικρατούν στην αγορά και την πώληση ακινήτων και μπορούν να προσφέρουν την ιδανικότερη λύση για κάθε αγοραστή αλλά και πωλητή. Στόχος της Mykonos Estates είναι να δίνει σε κάθε πελάτη εξατομικευμένες υπηρεσίες για να εξασφαλίσει την απόλυτη ικανοποίηση του