Το Ναύπλιο μπορεί να μην είναι το ίδιο δημοφιλής προορισμός με την Αθήνα, αλλά χαρακτηρίζεται από σπάνια ομορφιά και μαγεία.

Όντας ο κυριότερος λιμένας της ανατολικής Πελοποννήσου, το Ναύπλιο διαθέτει παραδοσιακά σπίτια περασμένων αιώνων, μαρμάρινες πεζοδρομημένες πλατείες, ιστορικά φρούρια και ελκυστικές καφετέριες και εστιατόρια, τα οποία είναι τοποθετημένα σε μία χερσόνησο που βλέπει προς τον αργολικό κόλπο.

Απέχοντας μόλις δύο ώρες από την Αθήνα, το Ναύπλιο αποτελεί συχνά μία εξαιρετική στάση για όσους ταξιδεύουν σε πιο μακρινούς προορισμούς. Ωστόσο, αυτή η γοητευτική μικρή πόλη προσφέρει περισσότερα πράγματα από απλώς μία στάση έπειτα από πολλή ώρα οδήγησης.Αν πάλι θέλετε να απολαύσετε τη διαδρομή  η εταιρεία taxihire.gr αναλαμβάνει να σας μεταφέρει στην πόλη στην προγραμματισμένη ώρα και ημέρα που εσείς θα επιλέξετε.

Το Ναύπλιο, προσφέρει μοναδικά αξιοθέατα που οι επισκέπτες θα ήθελαν να θαυμάσουν. Η κεντρική πλατεία Συντάγματος είναι καλυμμένη με μάρμαρο και περιβάλλεται από ελκυστικές καφετέριες, μαγαζιά και ξενοδοχεία. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας και να παρατηρήσετε τον κόσμο που πραγματοποιεί τον καθημερινό του περίπατο ή τα ψώνια του στα παρακείμενα μαγαζιά.

Αν θέλετε να δείτε τον ήλιο να καθρεφτίζεται στα γαλάζια νερά της θάλασσας, μπορείτε να πάτε μία βόλτα στην μεγάλη πλατεία που βρίσκεται στην προκυμαία, η οποία περιστοιχίζεται από φοίνικες και όμορφα λουλούδια και είναι γεμάτη με καφετέριες και εστιατόρια.

Το Μπούρτζι αποτελεί ένα νησάκι-οχυρό, το οποίο είναι ορατό από τις καφετέριες που βρίσκονται στην προκυμαία. Το Μπούρτζι αρχικά χτίστηκε το 1473 από τους Ενετούς για την προστασία του λιμένος από τις πειρατικές επιθέσεις. Ένα ακόμη μέρος που επιβάλλεται να επισκεφτείτε στο Ναύπλιο, είναι το κάστρο του Παλαμηδίου.

Πρόκειται για ενετικό οχυρωματικό έργο του 18ου αιώνα, το οποίο αποτελείται από οχτώ προμαχώνες περιτριγυρισμένους με τείχη. Το οχυρό προσφέρει εκπληκτική πανοραμική θέα της πόλης του Ναυπλίου, ωστόσο για να φθάσετε στο οχυρό θα πρέπει να ανεβείτε 999 σκαλιά.

Τέλος, η πόλη διαθέτει πολλά καταστήματα που εμπορεύονται χειροποίητα τοπικά έργα τέχνης και αναμνηστικά. Ακόμη και αν δεν σκοπεύετε να αγοράσετε κάτι, η καλαισθησία τους θα σας γοητεύσει.